De 40ste Rallye de Wallonie innoveert

De 40ste Rallye de Wallonie innoveert

januari 23, 2023

De Automobile Club de Namur wenst u eerst en vooral een mooi jaar 2023, vol leuke verrassingen.

De 5de manche van de Kroon Oil Belgian Rally 2023 (3de “Masters”) behoudt zijn gebruikelijke datum: 28 tot 30 april. Voor zijn 40ste editie innoveert de Rallye de Wallonie…

De website (www.rallyedewallonie.be) is opnieuw gemoderniseerd en actueler gemaakt.

Een andere verandering betreft de feesttent, die dankzij de hulp van de stad Namen en het Adeps-centrum in Jambes van de Place de Wallonie naar de plaats van de schaatsbaan is verhuisd.

De andere nieuwigheid betreft de organisatie, parallel met het Belgisch kampioenschap, van een VHRS regelmatigheidsrally. De COMET-Rallye de Wallonie vindt plaats op zaterdag 29 april.

Wat de route betreft, zal de verandering van de bandenzone leiden tot verschillende wijzigingen. De rally duurt net als vorig jaar twee dagen. Op zaterdag staan vijf bijzondere etappes op het programma: Mohiville (14,04 km), in een iets ingekorte versie om het aantal hulpposten te verminderen, Natoye (8,81 km) met de terugkeer van het parcours in het dorp Florée, Crupet (10,60 km), met een gewijzigde start en finish, Wartet (5,50 km), waar de deelnemers een oud parcours zullen vinden. De dag wordt afgesloten met twee passages in de Citadel.

Op zondag zullen vier speciale etappes de strijd tussen de deelnemers beslissen: Fernelmont (7,33 km), met een langer parcours en in de tegenovergestelde richting van vorig jaar, Eghezée (12,20 km), een nieuw spektakelstuk, Vedrin (11,08 km) waar de start en de finish ook zijn gewijzigd en tenslotte Naninne (11,42 km), dat ook de Power Stage zal zijn, voorzien in alle “Masters”-rally’s. In totaal bijna 200 km tijdritten (inclusief 15 km gravel) voor een totale route van iets meer dan 600 km.

De voorziene opening van de inschrijvingen is op 20 februari. Er wordt een voorkeurstarief aangeboden als deze inschrijving vóór 11 april wordt ingevuld en betaald. De verkenningen zijn gepland voor het weekend vóór het evenement, d.w.z. 22-23 april. Vrijdag 28 april is gereserveerd voor de technische keuring en het testevenement (12:00 – 18:00 uur).