Cédric Cherain, leider na de eerste ronde

Cédric Cherain, leider na de eerste ronde

april 29, 2023

Na de eerste ronde van de 40ste Rally van Wallonië, blijven de verschillen, zoals verwacht, uitermate klein.  De wegen lagen er deze ochtend nog lichtjes vochtig bij, wat bepaalde verschillen kan verklaren, want de toppers zijn duidelijk aan elkaar gewaagd.

Na de eerste 4 proeven heeft Cédric Cherain de leiding in handen met zijn Hyundai i20 N Rally2, ondanks een gebrek aan topsnelheid. “Dat hadden we verwacht, maar het is aan mij om die handicap te compenseren en dat is op sommige proeven gelukt,” aldus Cherain, die op de limiet zat. Cédric De Cecco volgt op de tweede plaats op 0″8, nadat de Citroën-rijder twee snelste tijden reed. “Het is jammer dat Cédric me van de leidersplaats heeft verdrongen, maar na de TAC Rally had ik met twee handen getekend voor een tweede plaats na de tweede ronde. Het gaat uitstekend,” aldus De Cecco.

Maxime Potty staat op de derde plaats op 4″4, maar de leider in het kampioenschap maakt zich geenszins zorgen. Maxime rijdt zijn eigen tempo en verwacht het tempo in de tweede lus te kunnen verhogen. Niels Reynvoet volgt op de vierde plaats op 9″5, wat ook voor de Oost-Vlaming een prima prestatie is: “Ik wist dat ik met het ritme van de TAC Rally mee zou doen voor een podium op deze proeven. De Citroën geeft me gewoon veel vertrouwen, ook in de snelle waaiers.”

Ondanks zijn gebrek aan competitieritme, volgt Sébastien Bedoret met de VW Polo Rally2 van SXM op amper 0″2 van Reynvoet. “En dat is beter dan ik had verwacht. De Polo voelt geweldig competitief aan. Je moet de wagen heel viriel behandelen om snel te zijn. Je moet veel agressiever zijn dan met een Skoda. Dat vergt nog wat aanpassing, maar het is in elk geval een heel plezante auto!”

Bastien Rouard, die de scratch reed in Wartet, volgt al op 15″. Een teleurstelling, want de lokale specialist wilde een gooi doen naar het podium. Verder volgen Tobias Brüls en Christophe Verstaen. Romain Delhez, die bij de GT’s sneller is dan Gunther Monnens, staat op de 9de plaats, voor Thibaud Mazuin.

Bij de Porsches moesten Marvyn Henrard (motor) en Christophe Daco (sortie tegen een chicane) al opgeven.