Wat een strijd!

Wat een strijd!

april 30, 2023

Deze openingsdag van de 40ste editie van de Rally van Wallonië was het toneel van een bijzonder intense strijd tussen Cédric De Cecco, de eerste leider, Cédric Cherain en Maxime Potty. Met vier snelste tijden op zijn naam, keerde Cédric De Cecco als leider terug naar Jambes. Een onverhoopt resultaat voor de piloot die niet het volledige kampioenschap rijdt en die weinig geluk had in de twee vorige wedstrijden. Hij heeft 3″5 voorsprong op Maxime Potty, de leider in het kampioenschap, en 6″ voorsprong op Cédric Cherain, die met zijn Hyundai een minder hoge topsnelheid heeft dan de twee Citroën C3-rijders voor hem.

Vlak achter hen, was er een mooie strijd tussen Sébastien Bedoret, die de VW Polo GTI Rally2 ontdekte, en Niels Reynvoet, die erg sterk reed met zijn Citroën C3 Rally2. Reynvoet staat voorlopig op de 4de plaats met 19″4 achterstand op de leider en 2″4 voorsprong op Sébastien Bedoret.

Het belooft nog een erg felle strijd te worden voor de Top 5 tijdens de tweede wedstrijddag.

In het tweede peloton van de Rally2’s, voert John Wartique (Citroën C3) het klassement aan, vlak voor Thibaud Mazuin (Skoda Fabia) en Serge Verstaen (Citroën C3). Romain Delhez en zijn Porsche zijn leider in RGT. Ze mengen zich in de top 10 met een snelste tijd in Crupet. De Top 10 wordt vervolledigd door Junior Planckaert met zijn Skoda Fabia.

Bastien Rouard verloor door een sortie ruim drie minuten en zakte terug naar de 12de plaats. We noteren ook een 15de plaats voor Tom Boonen, onze drievoudige Wereldkampioen wielrennen, die zijn eerste dag beleefde aan het stuur van een Skoda Fabia Rally2. Olivier Collard stuurde zijn pas aangekochte Porsche ex-Zimmer naar de 2de plaats in RGT en de 14de plaats algemeen.

Bij de opgaves noteren we het uitvallen van de Porsche-rijders Christophe Daco en Marvyn Henrard wegens mechanische problemen. Gunther Monnens werd uitgesloten met zijn Porsche wegens illegale bijstand.

Steve Fernandez voert de strijd in Rally4 aan, voor Corentin Fiasse, de leider in het Junior BRC, en Jérôme Septon. In Historic wordt de strijd aangevoerd door de Peugeot van Olivier Saucez en de Porsche 911 van Emile Tollet.

Een passage in Natoye werd geannuleerd als gevolg van het onverantwoordelijke gedrag van bepaalde toeschouwers. Een doortocht in Wartet werd om dezelfde reden onderbroken. De organisator zal niet aarzelen om dit opnieuw te doen op zondag tijdens de twee ronden van vier klassementsproeven, indien de veiligheid niet gegarandeerd is. De eerste start op het podium is voorzien om 9u32.