Een vurige line-up, met 82 deelnemers die alles zullen geven!

Een vurige line-up, met 82 deelnemers die alles zullen geven!

april 25, 2022

Op het moment dat de deelnemers volop het parcours aan het verkennen zijn, kunnen de organisatoren van de 38ste Rallye de Wallonie alleen maar opgetogen zijn met de line-up die ze voor deze 4de manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship hebben kunnen samenstellen.

19 wagens van de categorie Rally2 zullen zaterdagmorgen in Jambes aan de start verschijnen. Nooit eerder gezien in Namen! Met uitzondering van Grégoire Munster, die dit weekend deelneemt aan de Rally van Kroatië, een ronde van het WRC, zijn alle kanshebbers voor de titel in de running: Stéphane Lefèvre (Citroën C3), Adrian Fernémont (Skoda Fabia), Ghislain de Mevius (Skoda Fabia), Gino Bux (Skoda Fabia) en Vincent Verchueren (VW Polo GTI). Deze vijf zullen strijden voor tienden van seconden tijdens de 20 getimede evenementen, verspreid over de twee dagen van de rally. Cédric de Cecco (Citroën C3), Maxime Potty (Citroën C3), Sébastien Bedoret (Ford Fiesta), Pieter Jan Michiel Cracco (Hyundai i20) zouden mee kunnen doen in de strijd om de laatste podiumplaats. Andere outsiders zullen zich proberen te onderscheiden, zoals Bastien Rouard (Skoda Fabia), die altijd op zijn gemak is op deze wegen, Niels Reynvoet (Skoda Fabia), Jimmy d’Hondt (Ford Fiesta) of Sébastien Incardona (Skoda Fabia). Jourdan Serderidis heeft zijn Ford Puma Hybrid WRC1 (verboden in het WRC) ingeruild voor een Skoda Fabia en hij zal weer moeten wennen aan het rijden in een Rally 2. En misschien valt er wel een goede verrassing te verwachten van Johnny Poelmans (Ford Fiesta), Tobias Brüls (Skoda Fabia), Steve Zimmer (Skoda Fabia), Emeri Rary (Skoda Fabia) of Steve Becaert (Ford Fiesta).

Te midden van al deze Rally2’s zal Kris Princen, aan het stuur van een DS3 WRC van de oude generatie, proberen om een plaatsje te veroveren… waarom niet in de Top 5. De enige andere WRC-auto die van start gaat, Laurent Léonard, zal zijn kansen verdedigen met zijn krachtige Subaru Impreza.

Ook de strijd in de categorie RGT belooft spannend te worden, met de Porschisten Cédric Cherain, Glen Janssens (gesteund door Stéphane Prévot), Tuur Van den Abeele, Günther Monnens, Alan Marée en Henri Schmelcher tegenover de Alpine van Stefaan Prinzie en Chris Vandamme.

In de categorie Rally4 lijken de Renault Clio’s de beste van het stel te zijn, vooral omdat de 2021 Clio Trophy Belgium winnaar Gilles Pyck en de RACB National Team rijder Tom Rensonnet aan het stuur zullen zitten. Thibaut Mazuin en Johan Van den Dries (Peugeot 208) zullen proberen weerstand te bieden.

Bart Sobry (Ford Fiesta Rally3) en Christophe Verstaen (Mitsubishi Lancer Evo X R4) zullen proberen het maximum uit hun vierwielaangedreven auto’s te halen.

De Clio Trophy Belgium, met 12 inschrijvingen, is aan zijn tweede aflevering toe met Benoît Verlinde en Casper Nielsen als kandidaten voor de overwinning. Jérôme Catelin en Pierre-Manuel Brasseur zullen het podium leegmaken.

DS3 R3’s, BMW’s, een Mini Cooper John Works, meerdere Renault Clio’s en Peugeot 208’s, om nog maar te zwijgen van de “historic” met Porsches, Ford Escorts, een Lancia Delta Integrale… er zal voor elk wat wils zijn.

De vijandelijkheden beginnen op zaterdagmorgen, na een vrijdag die gewijd is aan de verschillende controles en de speciale test. Op het programma van deze eerste dag, lussen van 3 speciale etappes met Nettine-Mohiville, Natoye en Crupet alvorens naar de Citadelle te gaan voor een avondshow met twee passages om 19.15 uur en 21.15 uur, afgewisseld met de demonstratie van de zeer spectaculaire Cross Cars.

Op het menu van zondag, een lus van drie speciale etappes, Eghezée, Vedrin en de “nieuwe” Fernelmont. De eerste bemanning wordt kort voor 15.30 uur bij de feesttent in Jambes verwacht.

Aangezien er zacht en droog weer wordt voorspeld, zullen de coureurs zich kunnen uitleven tot groot genoegen van het publiek, dat uiteraard wordt aangeraden de veiligheidsnormen in acht te nemen en het goede verloop van het evenement te verzekeren. Afspraak op de specials en in Jambes, in de grote tent vanaf vrijdag, met een “openbare” persconferentie, met de aanwezig van d’Adrian Fernémont, Stéphane Lefèbvre, Gino Bux, Ghislain de Mevius, Vincent Verschueren, Maximle Potty, Tom Rensonnet en Camille Mazuin  in de grote tent op vrijdag om 20.30 uur!