De strijd is begonnen

De strijd is begonnen

oktober 9, 2021

Twee tienden van een seconde… dat is de afstand tussen Grégoire Munster (Hyundai) en Adrian Fernémont (Skoda) na de twee passages bij de Citadelle op vrijdagavond. De twee protagonisten van de East Belgian Rally hebben hun mano a mano opnieuw opgenomen en beloven een prachtig spektakel op zaterdag, vooral ook aangezien Cédric Cherain (Skoda) op amper 1,6 seconden van de leider staat. Cédric de Cecco werd gehinderd door een tragere deelnemer tijdens de eerste passage en staat op een vierde plaats, op 7,6 sec van de koploper van de wedstrijd. De twee Cédric’en kunnen dus voor druk zorgen.

Bastien Rouard plaatste zich op de 5e positie, voor Harry Herion, Sébastien Luis en een indrukwekkende Benoît Verlinde, 8e algemeen en leider in de Renault Clio Benelux Trophy voor Tom Rensonnet, 10e algemeen, op 5,1 sec. Op de 12e plaats zien we Stefan Prinzie (Alpine), leider in de GT en problemen voor Olivier Collard (Porsche) die opgehouden werd door een kop-staart aanrijding en motorpech bij de tweede passage.

Thibaut Mazuin (Peugeot) domineert zoals voorzien in de Junior categorie en Dirk Deveux (Ford Sierra) in de Historische klasse. Bij het Criterium is Manu Bouts (BMW M3) de verwachte koploper, maar Patrick Grignet (Renault Clio) bevindt zich “maar” op 3,8 sec.

Op zaterdag start het serieuze werk, met een uitgelezen start die een lange dag inluidt : de 22 km van de klassementsproef van Mohiville. Spektakel en zon dus op de afspraak !