De show gaat door!

De show gaat door!

april 15, 2022

Minder dan drie weken voor de vierde manche van het Kroon-oil Belgian Rallychampionship staan alle indicatoren op groen voor een groot spektakel op de klassementsproeven in de streek van Namen.

De Fransman Stéphane Lefèbvre, winnaar van de eerste twee manches van het seizoen, zal als favoriet aan het stuur van de DG Sport Citroën C3 Rally 2 starten. Hij zal echter moeten oppassen voor Adrian Fernémont (Skoda Fabia Rally 2), winnaar van de laatste twee edities van de Rally van Wallonië, die een tienvoudige motivatie zal hebben om in 2022 voor zijn thuispubliek een eerste overwinning te boeken. Een andere winnaar van het evenement, in 2018, Vincent Verschueren (VW Polo GTI R5) wordt bekroond door zijn succes in de recente TAC Rally en zal zeker de spelbreker spelen, net als Ghislain de Mevius (Skoda Fabia Rally2), en Gino Bux (Skoda Fabia Rally 2), die beiden natuurlijk in staat zijn om voor de overwinning te strijden. Cédric de Cecco en Maxime Potty, beiden in Citroën C3 Rally 2, maar ook Niels Reynvoet (Skoda Fabia Rally 2) en et Pieter-Jan Michiel Cracco (Skoda Fabia) Rally2) zullen zeker in de hinderlaag liggen en we zullen met belangstelling kijken naar de prestaties van de andere piloten van de Rally2-categorie, onder andere Sébastien Incardona, Tobias Brüls, Steve Zimmer, Jourdan Serderidis en Emeric Rary, allen op Skoda, of Steve Becaert en Jimmy D’Hondt (Ford Fiesta)… terwijl ik wacht op de bevestiging van andere inschrijvingen. Er zouden dus een vijftiental wagens in de Rally 2 categorie aan de start moeten staan.

De enige WRC-auto die van start gaat is de DS3 WRC, bestuurd door Kris Princen. Met deze oude generatie auto kan de Limburger een ereplaats bemachtigen.

Op dit soort parcours, als het droog weer is, zullen de Porsches hun zegje kunnen doen voor een ereplaats en Romain Delhez, Glenn Janssens en Tuur Van den Abeele zullen niet nalaten om daarvan te profiteren… maar ze zullen heel wat werk moeten verzetten om een Cédric Cherain te counteren die revanche heeft genomen na zijn terugtrekking uit de Rally van Zuid-België. Ook al kent hij zijn motor nog niet perfect, toch zal de Luikenaar goed in de gaten moeten worden gehouden.

Clio Belgium Trophy-winnaar Gilles Pyck zal het opnieuw moeten opnemen tegen RACB National Team-rijder Tom Rensonnet in zijn krachtige Renault Clio Rally 4s, maar ook tegen de Peugeot 208’s van Thibaut Mazuin en Johan Van den Dries. Er zullen ook Renault Clio’s zijn, dit keer in de categorie Rally 5, met het tiental auto’s van Clio Trophy Belgium.

Met de regionale teams en de historische auto’s aanwezig, zal het spektakel op alle niveaus zijn gedurende de twee dagen van racen.

En op zaterdagavond zal het spektakel non-stop zijn met twee passages van de BRC-deelnemers en, vóór elk van deze passages, een demonstratie van de zeer snelle en spectaculaire Cross Car van het Belgisch kampioenschap van de specialiteit. Of het nu in Junior (tot 16 jaar) of in Senior is, de bestuurders van deze waanzinnige machines zijn echte waaghalzen, zozeer zelfs dat tijdens de laatste editie de snelste van deze Cross Cars sneller was dan de scratch-tijd van het BRC op de Esplanade de la Citadelle… Met een dozijn van deze wagens in actie, zal de show er ook zijn. Aarzel niet en koop uw tickets aan een voordelig tarief in voorverkoop via de officiële website van de rally (www.automobileclubnamur.be) of de website Night & Day /www.librairie.be/tickets/rallyewallonie2022).