De Rallye de Wallonie in volle evolutie

De Rallye de Wallonie in volle evolutie

februari 23, 2022

Na een annulatie in 2020 en een gecompliceerde 2021 editie om op poten te zetten door de sanitaire crisis heeft de ACN besloten om haar evenement te ontwikkelen door tegemoet te komen aan de wensen van de deelnemers en lokale verenigingen die betrokken zijn bij de organisatie, maar ook rekening houdend met het advies van de RACB en haar nieuwe security manager. De 4e ronde van het Kroon Oil Belgian Rally championship 2022 keert terug naar zijn gebruikelijke datum (29 april – 1ste mei) en heeft daarom een nieuw uiterlijk, zoals zijn website (www.automobileclubnamur.be), die wordt opgeknapt

 

De belangrijkste wijziging betreft de verdeling van de rally, nu gespreid over zaterdag en zondag. De gebruikelijke vrijdagavondbijeenkomst vervalt dus, maar de Citadelle-tijdrit vindt plaats, dit keer op zaterdag, na de drie lussen van drie klassementsproeven die voor die dag gepland zijn. Op zondag staat een lus van drie andere klassementsproeven op  het programma die drie keer moet afgelegd worden. In totaal staan er dus 20 getimede secties op het programma.

 

We kunnen alvast verklappen dat de klassementsproeven niet fundamenteel zullen verschillen van de “klassiekers” van het evenement, met uitzondering van een volledig nieuwe KP. Herinner dat de 37e editie in oktober plaatsvond en dat de organisator “slechts” 6 maanden heeft om zich voor te bereiden op deze 38e Rallye de Wallonie.

We moeten ook nota nemen van de wijzigingen die zijn aangebracht door de promotors van het Kroon Oil Belgian Rally Championship in de reglementen. Het gaat hierbij onder meer om de mogelijkheid voor de deelnemers om te kunnen starten bij opgave vanaf de volgende sector (en niet  meer vanaf de volgende etappe), wat bijvoorbeeld inhoudt dat een deelnemer die op zaterdag moet opgeven, opnieuw kan beginnen voor  de twee passages van de Citadelle- tijdrit, op zaterdagavond. Het inschrijfgeld wordt ook aangepast op drie niveaus (BRC, 2WD Trophy die het criterium vervangt, junior, enz). Daarnaast blijf het principe van de  Power Stage van toepassing.

Tot slot moet worden opgemerkt dat vrijdag gereserveerd is voor de technische controle en de Test KP.

De ACN staat al in de weer om een sportief interessant, spectaculair en professioneel georganiseerd evenement neer te zetten. Vergeet niet dat van de tien evenementen die op het Kroon Oil Belgian Rally Championship staat gepland, er slechts zeven resultaten in aanmerking worden genomen voor het kampioenschapsklassement. Renault heeft de aanwezigheid van de Clio Trophy Belgium in Jambes al bevestigd.