Alles is klaar voor een spannende 38e editie van de Rallye de Wallonie

Alles is klaar voor een spannende 38e editie van de Rallye de Wallonie

maart 11, 2022

Met minder dan twee maanden te gaan, legt de Automobile Club de Namur de laatste hand aan deze 4e manche van het Belgian Rally Championship (Kroon OIl BRC).

Zoals sommigen onder u wellicht hebben opgemerkt, is de officiële website (www.automobileclubnamur.be) volledig gemoderniseerd. De inschrijvingen zijn uiteraard geopend, evenals de voorverkoop (tot 29 april) van tickets: de prijs is 15 € voor de show in de Citadelle, 22 € voor de 2-daagse pas en 32,50 € voor de 2-daagse pas + toegang tot de Citadelle.

De timing van het evenement is enigszins gewijzigd ten opzichte van vorig jaar, met de afschaffing van het Citadelle-evenement op vrijdagavond. Alles is nu geconcentreerd op twee wedstrijddagen met, op zaterdag, drie getimede secties (Nettine-Mohiville, Natoye en Crupet) die drie keer zullen worden gereden alvorens deze eerste dag af te sluiten met de special-show in de Citadelle kort na 19h00, die twee keer achter elkaar zal worden gereden door de deelnemers. In totaal staat er 120 km aan getimede trajecten op het programma. De volgende dag worden de klassementsproeven van Eghezée, Fernelmont en Vedrin driemaal afgelegd, d.w.z. bijna 80 km aan “klassementsproeven”. Het programma is dan ook overvloedig met 7 verschillende secties, twintig klassementsproeven in totaal, dat wil zeggen in totaal 200 km tijdrit.

Vrijdag is gereserveerd voor de technische controle en de speciale test.

Wat de deelname betreft, is het nog wat vroeg om een eerste deelnemerslijst op te stellen, maar we weten dat het niveau van het Belgisch kampioenschap zeer hoog ligt met verschillende kanshebbers voor de titel: Adrian Fernémont, Ghislain Mevius en Gino Bux, die een Skoda Fabia Rally2 besturen, zullen aanwezig zijn, net als de Citroën C3 Rally2 van Stéphane Lefèbvre, Cédric de Cecco en Maxime Potty. Ook Jourdan Serderidis zal aanwezig zijn in de prachtige Ford Puma Hybrid 1, die deelneemt aan het Wereldkampioenschap Rally, evenals Cédric Cherain in een prachtige Porsche 997 GT3 en de Renault Clio Rally4 van RNT-rijder Tom Rensonnet. Andere inschrijvingen moeten nog bevestigd worden: Xavier Bouche en Jos Verstappen, die strijden om de Masters Trophy, Niels Reynvoet, Vincent Verschueren, Kris Princen… en niet te vergeten de jongeren van de Renault Clio Trophy Belgium en de onvermijdelijke regionale teams. Vergeet niet dat er dit jaar geen Criterium is, omdat de RACB een 2WD Trophy heeft ingesteld als onderdeel van de BRC.

Wij verwachten u dus in het weekend van 30 april – 1 mei in de streek van Namen voor een rallyfeest, dit keer zonder specifieke gezondheidsbeperkingen. Vergeet niet dat de gebruikelijke vrijdagavond in de Citadelle wordt verschoven naar zaterdagavond, met twee opeenvolgende passages van de concurrenten ’s avonds.